Je bekijkt nu Geboorte herinnering

Geboorte herinnering

Een baby is geen onbeschreven blad maar komt volledig bewust ter wereld. Baby’s hebben een eigen ervaring met geboren worden. Hun beleving van de overgang van baarmoeder naar wereld. De geboorte was voor de moeder misschien  makkelijk maar moeilijk voor de baby.

Het is bekend dat pas bevallen moeders praten veel over hun bevalling. Het is een onderdeel van hun verwerking. Steeds meer professionals zijn zich ervan bewust dat ook een baby zijn ervaring deelt in de eerste dagen na de geboorte. 

Als de baby onrustig is of huilt kun je met hem/ haar praten. Vertel de baby wat er is gebeurd en waarom. Luister hierna naar de baby, hij/zij zal hierop willen reageren en zijn ervaring met je delen. 

Voorbeeld:  Ik weet dat je in de war was omdat je, toen je net geboren was, mij even niet kon zien. Ze waren bezorgd om je ademhaling, dus moesten ze je bij mij weghalen.  Ik weet dat dit heel erg eng voor jou moet zijn geweest en ik ben nu hier.

Nadat de baby zijn emoties hierover kan vrijlaten is het tijd om de baby te laten weten hoe de moeder de geboorte graag had gewild. Ook hierop zal de baby een reactie willen geven. 

Kennis van geboortepatronen en geboortereflexen zijn de onbekende puzzelstukjes in jouw vakkennis. Het zal je professionele en persoonlijk leven veranderen.  Je zult nieuwe begrippen, die niet worden aangeboden in andere trainingen over geboorte of bevallingen. 

Blader eens door ons cursusaanbod voor de cursus die bij jouw past!