BABY BUSINESS SCHOOL

Lees hier meer over Colinda, het gezicht achter Baby Business School
en het ontstaan van de scholingen.

Colinda Fierlier

Ik ben Colinda Fierlier.

Ik werk al ruim 14 jaar in de geboorte-babyzorg. In mijn eigen babypraktijk en school maar ik werk ook op projectbasis voor verschillende kraambureaus als het om scholingen gaat. 

Als opleidingsmanager kraamzorg heb ik van dichtbij kraamverzorgenden zien starten met de opleiding en voltooien. Ik zag ze genieten van de gezinnen, het zwaar hebben, zich verwonderen maar ook worstelen met hun ook vaak lastige vak. En dat allemaal binnen een kraamweek.

Na het opzetten van ons gezondheidscentrum Gezond Nootdorp ben ik gestart met mijn praktijk voor baby’s.  Door het volgen van diverse opleidingen en trainingen, heb ik mij gespecialiseerd als debabycoach® , onrustdeskundige en geboortetherapeut. Ik werk al jaren met geboorte in kaart methode en RTMi reflexintegratie. 

HET ONTSTAAN VAN BABY BUSINESS SCHOOL

In mijn babypraktijk zie ik regelmatig ouders en baby’s voor een cursus babymassage en onrustpreventie, slaapconsult of babycoaching. Ook zijn zwangeren welkom voor een cursus in de zwangerschap waarin ik hen alles leer over de eerste maanden met hun baby.

Mijn collega kraamverzorgenden kwamen nog regelmatig langs voor een praatje of vraag en ook de slaapcoaches  en kinderfysiotherapeuten wisten mij via via te vinden voor een vraag. Zo ontstond langzaam aan het idee om scholingen te gaan geven.

Het vak van kraamverzorgenden draait niet meer om het smeren van de beschuit met muisjes en het huishouden. Kraamzorg is preventieve zorg die zich richt op de ondersteuning, instructie en voorlichting aan het gezin waarbij coaching een steeds grotere rol gaat spelen.

Na een aantal scholingen, bleek er breder belangstelling te zijn voor scholing, ook verloskundigen in opleiding en verpleegkundigen hadden “kennishonger” naar meer.

Lieve kraamverzorgster, babycoach, docent babymassage, slaapcoach of andere geboorte- baby professional, jullie maken deel uit van een voor ouders en baby bijzondere periode, dit vraagt om een unieke bij- en nascholingen, speciaal voor jou ! Via de Baby Business school, kun je deze scholingen nu volgen. Ik maak ze met liefde voor het vak en voor jou!

MIJN OPLEIDINGEN

Management in de Zorg, Medisch secretaresse, Doktersassistente, Werkbegeleider kraamzorg. Borstvoeding, acute verloskunde. Docente babymassage en aanvullende technieken, Zwangerschapsmassage. Welnessmassage, Rebozomassage, docent Babyvoetreflex, Debabycoach® opleiding, Dunstan Babytaal. Inbakeren, Draagdoek dragen in de zwangerschap, Happiest baby, BabyBonding, Reflux training. GIK en BIK, Reflexintegratie scholing (2019). Kraamzorg na sectio en kunstverlossing( 2010). Kraamzorg bij prematuur(2019), Moeders begeleiden na traumatische bevalling (202o). Kraamzorg in kwetsbare situaties (2021), Fysiologie en pathologie van de baring (2022) , opleiding kraamverzorgende (2021) , werkbegeleider (2022). 

Colinda Fierlier