Je bekijkt nu Planthouding

Planthouding

e kunt aan de manier waarop een baby op de rug ligt te slapen zien hoe het met de baby gaat. Net als de blaadjes van de plant horen de armpjes hoog te liggen. Soms ligt een baby niet helemaal met de armpjes omhoog. Halfhoog, of 1 armpje lager dan het andere. Vooral kindjes geboren met een langdurige geboorte en/of vacuüm geboorte kun je dit vaak zien. Logisch wel dat deze kindjes niet lekker liggen en mede daarom ook niet goed slapen. 

De sterrenkijker bijvoorbeeld, heeft vaak moeite met het plaatsen van de armpjes naast het hoofd. De druk van de geboorte heeft op de voorkant van het lijfje gestaan in plaats van de rug.  Na het uitsluiten van een medisch trauma (schouder-sleutelbeenbreuk) kun je met geduld en speciale oefeningen lukt het vaak wel om de armpjes hoger te krijgen. Mocht je twijfelen, een osteopaat kijkt graag met jou en de ouders mee. 

De sterrenkijker wordt behandeld in de scholingen babymassage, geboortepatronen en primaire reflexen.