shutterstock_195575780-2

Planthouding

Je kunt aan de manier waarop een baby op de rug ligt te slapen zien hoe het met de baby gaat. Net als de blaadjes van de plant horen de armpjes hoog te liggen. Soms ligt een baby niet helemaal met de armpjes omhoog. Halfhoog, of 1 armpje lager dan het andere. Vooral kindjes geboren met een langdurige geboorte en/of vacuüm geboorte kun je dit vaak zien. Logisch wel dat deze kindjes niet lekker liggen en mede daarom ook niet goed slapen. 

De sterrenkijker bijvoorbeeld, heeft vaak moeite met het plaatsen van de armpjes naast het hoofd. De druk van de geboorte heeft op de voorkant van het lijfje gestaan in plaats van de rug.  Na het uitsluiten van een medisch trauma (schouder-sleutelbeenbreuk) kun je met geduld en speciale oefeningen lukt het vaak wel om de armpjes hoger te krijgen. Mocht je twijfelen, een osteopaat kijkt graag met jou en de ouders mee. 

De sterrenkijker wordt behandeld in de scholingen babymassage, geboortepatronen en primaire reflexen. 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Search babybusinessschool.nl

Inloggen

Maak een account aan

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Wachtwoord Herstel

Wachtwoord vergeten? Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in, je ontvangt dan een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

MIJN SELECTIE (0)