Je bekijkt nu Gebruiksaanwijzing  baby

Gebruiksaanwijzing baby

Gefeliciteerd met jullie nieuwe baby. Het is belangrijk voor gebruik de handleiding te lezen.

Zou het niet geweldig zijn? Je zorgplan invullen en daarbij een printje van de gebruiksaanwijzing… Je zou direct antwoord kunnen geven op vragen als:  wanneer slaapt hij door, hoelang duurt het nog voor hij een ritme heeft? Wat moet ik doen als ze onrustig is en wat is het beste als er problemen zijn met voedingen. 

Als je in de geboortezorg werkt of op een andere manier ouders begeleidt met een baby is kennis van de geboorte onmisbaar. Geboren worden heeft een grote impact op een baby en vormt de basis van waaruit een kind zich ontwikkeld. Lichamelijk en emotioneel.

De gebruiksaanwijzing van de baby ligt namelijk in de manier waarop hij geboren is. 

Iedere geboorte, in een warm bad of een wat minder zachte landing laat sporen na. Een imprint in de hersenen die een leven lang mee gaat. Baby’s communiceren na de geboorte over deze imprint door lichaamstaal en kent specifieke behoeften. 

Als geboortezorg professional is het onmisbaar om kennis te hebben van de Geboorte. Dus niet van de bevalling… maar wat een baby reflexmatig moet doen om geboren te worden en wat hij ervaart tijdens een inleiding, de vacuümbevalling of spoedkeizersnede. 

Pas dan weet je namelijk echt wat de baby wil zeggen en hoe je dit kunt vertalen naar de ouders. Pas dan … weet je wat de gebruiksaanwijzing van deze baby is. Veel van je collega’s zijn je al voorgegaan, hoe waardevol vind jij deze kennis? 

Unieke cursus voor geboortezorg in Nederland; Geboortepatronen of geboortereflexen. beide 3 punten van het KCKZ