Je bekijkt nu Babyreflexologie voor kraamverzorgenden

Babyreflexologie voor kraamverzorgenden

Als kraamcoach kom ik in- of vlak na de kraamweek in het gezin. Soms is de kraamverzorgende er nog en dat is zo leuk en leerzaam. De meeste vragen krijg ik over een iets gele baby die moeilijk meconium kwijt kan. Het buikje masseren lukt vaak niet goed omdat de navelsteng er nog aan zit. Ik pas dan een voetreflex toe. 

Ook de geboorte of interventie bij de  geboorte kan een baby lastigvallen met kwaaltjes. Vocht vasthouden, hoofdpijn, een strak middenrif waardoor de baby veel de hik heeft en/of moeilijk boert. 

Voedingsreflexen zorgen ervoor dat een baby na de geboorte direct kan drinken. Maar voedingsreflexen komen pas goed op als de geboortereflexen goed zijn ingezet. Een interventie kan ervoor zorgen dat een baby de eerste tijd toch niet goed drinkt. Ook daarmee kan ik helpen. 

Zonde om al deze kennis voor mijzelf te houden als ik jullie daarmee een groot plezier kan doen. Daarom is deze scholing binnenkort beschikbaar. 

Op dit moment is het KCKZ zich nog aan het buigen over accreditatie. Voetreflex hoort niet tot je takenpakket en ook de verloskundige moet hiervoor toestemming geven. Zodra ik meer weet, kan ik ook de prijs bepalen. (accreditatie kost mij 150 euro per les…)

Kraamverzorgenden Deze scholing is alleen voor kraamverzorgenden beschikbaar en is toegespitst op de kraamweek. Voor docenten is deze scholing minder geschikt, tenzij jij ook in- of direct na de kraamweek werkt.

Doe jij mee? Steeds meer cursisten melden zich voor de wachtlijst en dat vinden wij erg leuk! Hoe meer er mee doen hoe sneller wij een groep kunnen starten!  

Wil jij meedoen? Meld je dan nu vrijblijvend aan via de mail: scholing@babybusinessschool of via het contactformulier.