Je bekijkt nu Professionaliseer je babymassage praktijk

Professionaliseer je babymassage praktijk

“Steeds meer docenten zien het belang in van een goede en uitgebreide opleiding”

Deze kop kwam ik onlangs tegen. Een passende waarheid die ook voor mij gold: Jaren geleden starte ik met een cursus babymassage. 5 weken scholing en een praktijktest met 10 babymassages. De techniek die ik aanleerde was de Shantala babymassage. 

Als een van de eerste babymassage praktijken opende ik mijn deuren in Nootdorp en ik had enorm veel aanloop. Na een paar maanden was mijn ervaring dat ik, ondanks ontzettend gezellige lessen, maar weinig voor moeder en baby kon betekenen. Veel huilende baby’s voor, tijdens en na de les en ook de moeders gaven aan in het dagelijkse leven met hun baby vast te lopen. 

Ik besloot mijn kennis te vergroten door het volgen van een HBO opleiding tot babycoach en later babytherapeut. Samen met een kinderfysiotherapeut, een osteopaat en reflexintegratie  ontwikkelde ik door de jaren heen technieken waarmee ik vele baby’s en hun ouders heb kunnen helpen. (onrust, reflux, veel huilen) 

Geboorte herinnering / behoefte van de baby: Iedere baby heeft zijn eigen ervaring met zijn geboorte en communiceert met het lijfje over deze ervaring. Een snelle geboorte, een langzame geboorte een interventie bij de geboorte en inleiding… allemaal gebeurtenissen die een levenslange impact op de baby achterlaten. Het herkennen van deze signalen en storende reflexen vormt de basis van deze technieken die ik de ouders aanleer. Door goed te observeren, bewust te werken vanuit de behoefte van de baby, accepteert de baby de massage sneller omdat het lijfje de positieve effecten herkent. 

Maar hier stopt het niet: Ouders die hun baby sneller zien ontspannen, beter slapen of als de voedingen beter verlopen, willen weten over deze geboorte ervaringen en meer weten over deze behoeftes. Hierdoor ontstaat er meer begrip voor het gedrag van de baby, een betere hechting en meer rust in het hele gezin. 

Door te werken vanuit de behoefte en storende reflexen heb ik voor mijzelf een succesvolle praktijk opgebouwd. Ik leer het je graag. 

Verdiep je kennis als docent babymassage met kennis over de bevalling, de geboorte en de effecten van een interventie op een baby. 

Wat levert het je op? Je groepslessen zullen rustiger verlopen, je privélessen waardevoler. Je geeft veel meer waarde door kennis aan ouders te geven.  Wat een professionele boost geef jij aan je babymassage praktijk!

Scholingen: 

  1. babymassage na interventie 
  2. babyreflexologie 
  3. het babybrein en geboortereflexen
  4. onrustige baby