Onrust bij pasgeborenen

Let op: 9  mei 2023 is deze cursus voor het laatst te volgen in Nootdorp

2 jaar geleden had ik een groep kraamverzorgenden aan tafel die geïnteresseerd waren in zorg na de kraamweek. Omdat ik deze dienst al 10 jaar als kraamcoach geef, wilde ik hen hier wel iets over vertellen. Die avond is de baby business school geboren; er bleek een grote behoefte aan meer babykennis te zijn. Niet voor niets is de onrustige baby op deze punten ingericht;

Deze cursus maakte ik dus voor jou door mijn ervaringen in mijn babypraktijk. Als babycoach weet precies waar ouders tegenaan lopen na de kraamweek. Want na je vertrek uit de gezinnen begint het pas echt! De baby wordt steeds meer en vaker wakker en laat van zich horen. Ouders hiervan kennis en handvatten geven is van groot belang.

Top 10 klachten na de kraamweek: 

 1. Hoe krijgen we een ritme?
 2. Wat is “normaal”?
 3. Info over huilen en troosten / slapen!
 4. Wat is een dagindeling?
 5. Wat wil hij nou toch?! 
 6. Hij komt 3x in de nacht! 
 7. Ze slaapt niet in eigen bedje we moeten haar inslaap wiegen. 
 8. Krampjes of oververmoeid)
 9. Ze spuugt alles eruit ( of te veel voeden) 
 10. Ouders zijn zelf oververmoeid 

Geef ouders in de kraamweek al realistische verwachtingen en kennis van waarom een baby doet wat hij doet. Dit werkt geruststellend en draagt bij aan een zorgeloze en ontspannen start. Professionaliseer je babypraktijk door alle vragen te kunnen beantwoorden die zij voor je hebben.

 • Hoe zou jij het vinden als je direct kan inspelen op de behoefte van deze baby en de onrust, het huilen en het slechte drinken echt aan weet te pakken?
 • Hoe zou het voor ouders zijn als jij al vanaf de eerste weken ouders kan vertellen hoe je een ritme krijgt in de slaapjes en wat hiervoor belangrijk is?
 • Wat zou het toevoegen aan jouw werk als jij je babykennis nog en stap hoger tilt en het verschil maakt in jouw branche?

Voor wie is deze cursus geschikt? In het verleden is deze scholing bezocht door: docenten zwangerschapstrainingen, kraamverzorgenden, postpartum doula’s, kinderfysiotherapeuten en kinesisten, (medisch-)pedagogisch medewerkers, docenten babymassage of medewerkers van babyspa. (kinder-)verpleegkundigen, obstetrie en NICU-verpleegkundigen en medewerkers van het CJG. 

Kenniscentrum Kraamzorg deze scholing is door het Kenniscentrum kraamzorg beoordeeld en geaccrediteerd met 3 punten. 

Jouw docent: Colinda Fierlier is oprichter en eigenaar van Baby Business School met een opleidingslocatie in Nootdorp en Vaassen. Als baby- kraamcoach en onrustdeskundige begeleid zij al vele jaren ouders met hun kindje. Zij  heeft kennis van kraamzorg en is gespecialiseerd in geboortetrauma en werkt voornamelijk met peri- en prenatale psychologie (geboortepatronen) en reflexintegratie.

 

Urenschema

New Day

New Day

Datum

mrt 22 2023
Verlopen!

Tijd

16:30 - 20:00

Kosten

€79.00

Meer Info

Meer informatie

Locatie

Dorpsstraat 35, 2631 CR Nootdorp
2631 CR Nootdorp

Locatie 2

2631 CR Nootdorp

Organisator

Colinda Fierlier
Telefoon
06-22923020
Email
scholing@babybusinessschool.nl