Het babybrein en primaire reflexen in Gelderland

Cursus het babybrein en reflexen

Ben jij kraamverzorgster, kinderverpleegkundige, kinderfysiotherapeute of docente babymassage? Dan weet jij vast wat primaire reflexen zijn: zoeken, zuigen en slikken en het Moro-reflex.

Waarschijnlijk ben jij nog onbewust van het feit dat ook tijdens een bevalling een 3-tal reflexen aan het werk zijn en dat ook een baby een reeks van reflexen (bewegingen) oefent in de baarmoeder om precies te weten hoe hij zijn hoofdje moet positioneren voor de baarmoeder mond. Hoe de baby exact weet welke bewegingen hij moet maken om door het geboortekanaal te manoeuvreren en 2x een spildraai te maken.

Geboortereflexen komen voor voedingsreflexen. Dit kan een reden zijn waarom de baby moeizamer drinkt uit borst of fles. 

Wat nu als een baby deze geboortereflexen niet heeft kunnen inzetten omdat hij te vroeg geboren is, de baby door een kunstverlossing is geboren of als de geboorte vrij pittig is geweest? Dan kan het zijn dat deze reflexen afwezig, overprikkeld of verstoord zijn. Dit beïnvloed de voeding en verdere ontwikkeling van de baby. In deze nascholing kraamzorg leer je er alles over. 

De opleiding tot kraamverzorgende besteed minder tijd aan reflexen dan voorgaande jaren en verloskundigen in de eerste lijn testen soms geen reflexen meer. Dit houdt in dat kraamverzorgenden verantwoordelijk zijn voor het signaleren en rapporteren van verstoringen in reflexen. Ben jij er kaar voor om deze verstoringen te herkennen en adequaat te handelen?

Daar waar geboortepatronen voor een “hobbel” zorgen in het gedrag van het kind. Zorgen verstoringen van reflexen voor een “hobbel” in de ontwikkeling van het kind. 

Kennis van reflexen verhoogd je algemene kennis van baby’s en het geboorteproces. De manier waarop een baby ter wereld komt heeft invloed op de manier waarop de baby zich voedt en zich beweegt. Jij kunt na het volgen van deze scholing direct signaleren of reflexen elkaar versterken of storen en problemen in de voeding direct aanpakken.

Voor wie is deze cursus geschikt? In het verleden is deze scholing bezocht door: docenten zwangerschapscursus, kraamverzorgenden, postpartum doula’s, kinderfysiotherapeuten en kinesisten, (medisch-)pedagogisch medewerkers, docenten babymassage of medewerkers van babyspa. (kinder-)verpleegkundigen, obstetrie en NICU-verpleegkundigen en medewerkers van het CJG. Lees ook de reviews eens!

Datum

apr 21 2023
Verlopen!

Tijd

18:30 - 20:00

Kosten

€85.00

Locatie

Doorn & Van der Haar, Marijkeweg 1C, 8171 CK, Vaassen

Organisator

Colinda Fierlier
Telefoon
06-22923020
Email
scholing@babybusinessschool.nl