Je bekijkt nu Unieke cursus primaire reflexen pasgeboren baby

Unieke cursus primaire reflexen pasgeboren baby

Volg nu een unieke cursus primaire reflexen pasgeboren baby 

Iedere baby wordt geboren met een aantal primaire reflexen. Deze reflexen helpen de baby om geboren te worden, juist adem te gaan halen en na de geboorte de voedingsbron te vinden, op een goede manier te drinken en zich te hechten aan de voedingsbron.

Wanneer het zenuwstelsel zich goed ontwikkelt, komen de reflexen na ongeveer een half jaar onder controle. Dat gebeurt echter niet altijd, bij veel baby’s blijft één of meerdere reflexen (gedeeltelijk) ongecontroleerd aanwezig. Dat kan komen door bijvoorbeeld stress tijdens de zwangerschap en/ of (interventies bij) de geboorte.

Een reflexmatige beweging heeft altijd voorrang en verstoort zo het normaal functioneren. Een baby, zal deze niet gewenste bewegingen willen onderdrukken of compenseren en dat kost hem ‘bakken vol energie’. Het kan ervoor zorgen dat de baby uit balans gaat met alle gevolgen van dien.  De baby raakt vermoeid en zal, wanneer er niet op tijd wordt ingegrepen, niet meer in staat zijn om zelf zijn balans te herstellen. Extreme vermoeidheid, moeilijk te troosten, prikkelbaarheid, spugen en krampjes, zijn zomaar wat voorbeelden van problematiek die hierdoor veroorzaakt kunnen worden.

Voorbeeld. 

Als de overlevingsreflex, nodig bij de geboorte, nog actief is, blijft deze baby in de alarmstand staan. Dan is de veroorzaker van de het niet slapen, de onrust, het spugen of de krampjes dus niet iets dat je oplost met een massage of coaching maar een reflex die niet tot rust is gebracht.

Als babytherapeut (coach en docent babymassage) ga ik aan de slag met oefeningen die de reflexen laten integreren. Indien nodig of gewenst schakel ik met een reflexintegratietherapeut voor verdere behandeling. 

Wil jij, als docent babymassage, kraamverzorgende of andere professional de échte basis van reflexintegratie leren kennen van af de conceptie en ouders hierover volledig informeren? Volg dan onze unieke scholing in Nederland: het babybrein en reflexen in Nootdorp, volledig afgestemd op de pasgeboren baby. Ben je kraamverzorgende? Dan ontvang je KCKZ punten: verdieping vakkennis. 


Opleiding kraamzorg, doula opleiding, docenten babymassage