IMG_9589

FAQ: voeding

De baby in je kraamgezin hapt niet goed aan of geeft niet goed aan dat het wil drinken.

Het zoeken van de baby naar de borst het eerste uur na geboorte is een reflex. Deze reflex blijft enkele dagen tot weken bestaan. Je kunt heel handig gebruik maken van deze reflex door  de baby vaak bloot op de buik van je kraamvrouw te leggen.

Doe dit als de baby rustig is of slaapt. Dus niet pas als de baby huilt van de honger, maar echt minimaal een uur daarvoor. Zo wordt de baby wakker op je buik en zal instinctmatig gaan zoeken naar de borst. Zo heb je kans dat de baby als het ware “gereset” wordt en alsnog ineens goed gaat drinken en beter aanhapt vanaf dat moment. Als de baby even stopt met zoeken, dan neemt hij of zij even pauze, het kost best veel energie. 

Tijdens de bortstcrawl werken alle geboortereflexen samen (ook als de baby met een geplande keizersnede is geboren) Je geeft hiermee een boost aan de motorische en cognitieve ontwikkeling van de baby! Vergeet dus ook niet de fles gevoede baby veel op de borst van de moeder te leggen. 

Meer weten over reflexen die een rol spelen bij de bevalling of geboorte? Weten wat reflexintegratie is en waarom ouders dit moeten weten? 

Volg de scholing: Babybrein en reflexen 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Search babybusinessschool.nl

Inloggen

Maak een account aan

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Wachtwoord Herstel

Wachtwoord vergeten? Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in, je ontvangt dan een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

MIJN SELECTIE (0)